کپسول چینی ظرف ته گرد کاسه مانندی است که دهانه بازی دارد.
در لبه آن مانند بشر شیاری وجود دارد که به آسان ریختن مایع از آن کمک می کند.
تبخیر سریع محلول ها، ذوب کردن مواد (موم، پارافین و …) گرفتن آب تبلور، استفاده به عنوان ظرف توزین، معین کردن قابلیت حل شدن مواد و … از جمله کاربردهای کپسول چینی است.
طرز استفاده از کپسول چینی در آزمایشگاه
برای تبخیر سریع محلول ها، کپسول را روی سه پایه و توری نسوز می گذارند و گرما می دهند. اگر هدف از تبخیر محلول، خشک شدن آن و جدا کردن ماده جامد باشد.
در آخر هر کار باید کپسول را با پنس بوته نگه داشت و با همزن، محلول را هم زد تا ذره های آن به بیرون پرتاب نشود.
شکسته های کپسول چینی را هم مانند بوته چینی نباید دور ریخت (در تهیه اتیلن کاربرد دارد).
منبع: کمولوژی
مشاوره جهت کلاس شیمی
با برنده مدال طلای المپیاد شیمی و استاد کنکور
- شما میتوانید جهت مشاورۀ شرکت در کلاسهای شیمی کنکور، تقویتی و المپیاد شیمی با برندۀ مدال طلای المپیاد شیمی به صورت مستقیم در تماس باشید!
- فقط در تلگرام: HosseinZamaninasab@
مشاوره رایگان است!